ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Νέα

Ο αέναος κύκλος της βίας και της συνενοχής

09 Νοεμβρίου 2022
Συνεργάτης Δικηγόρος:

Οι σαρωτικές αποκαλύψεις για περιστατικά κακοποίησης γυναικών και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων φωτίζουν ένα φαινόμενο που είναι σαφώς πιο εκτεταμένο απ’ ό,τι θεωρούσαμε, τόσο διεθνώς όσο και στη χώρα μας – σκληρές ιστορίες έρχονται στο φως που  σοκάρουν την κοινή γνώμη.

Βιασμοί, ανθρωποκτονίες, σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων, παιδική πορνογραφία, εμπορία ανθρώπων και μαστροπεία είναι τα αδικήματα που απασχολούν τη Δικαιοσύνη σχεδόν καθημερινά.

Σε υποθέσεις βιασμών, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ο βιαστής ανήκει στο φιλικό ή και στο οικογενειακό περιβάλλον του θύματος. Πιο σπάνια ο βιαστής είναι άγνωστος στο θύμα και υπάρχει συνεργός. Σε κάθε περίπτωση ο βιαστής συνήθως προσχεδιάζει την πράξη του.

Οι σεξουαλικοί εγκληματίες είναι μια ειδική κατηγορία παραβατών του νόμου, που όμως δεν έχουν διαφορετική μεταχείριση από τους υπόλοιπους παράνομους. Οδηγούνται κι αυτοί στις φυλακές για να εκτίσουν την ποινή τους και κατόπιν αποφυλακίζονται και επιστρέφουν στην κοινωνία. Είναι ελεύθεροι και έτοιμοι να επαναλάβουν το σεξουαλικό τους έγκλημα, την κακοποίηση, το βιασμό και τη δολοφονία παιδιών και ψυχών.

Η προαγωγή ή η εξώθηση στην πορνεία ανηλίκων ή η υπόθαλψη ή διευκόλυνση της πορνείας ανηλίκων, με σκοπό την εξυπηρέτηση της ακολασίας άλλων ως επίσης και η κατ’ επάγγελμα ή από κερδοσκοπία προαγωγή στην πορνεία γυναικών και ανηλίκων τελούνται ως επί τω πλείστων επί σκοπώ αθέμιτου κέρδους.
Διανύοντας τον  21ο  αιώνα και ενώ η δουλεία έχει καταργηθεί, μια σύγχρονη μορφή δουλεμπορίου, η διακίνηση και εμπορία γυναικών και ανηλίκων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση, έρχεται να αποδείξει με τον πλέον σκληρό τρόπο ότι η σημερινή ανθρωπότητα παρ’ όλες τις μεγάλες τεχνολογικές και επιστημονικές ανακαλύψεις και τα άλματα προόδου που έχει πραγματοποιήσει, δε δικαιούται να αποκαλείται πολιτισμένη. Πολιτισμός και παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν ταυτίζονται, και η διακίνηση ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση αποτελεί κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την πιο βάναυση μορφή εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Απέναντι στα κυκλώματα των διεθνοσωματεμπόρων, η Ελληνική Αστυνομία καταβάλλει προσπάθειες να τονώσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Στην προσπάθειά της αυτή δεν πρέπει να είναι μόνη. Δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα!

Χρειάζεται τη συστράτευση και τη δραστηριοποίηση ολόκληρης της Ελληνικής Κοινωνίας, η οποία καλείται να αποδείξει ότι παραμένει μια κοινωνία δικαίου, μια κοινωνία ανθρώπινη, έτοιμη να δώσει μια σκληρή απάντηση στους δράστες αλλά κυρίως να σταθεί δίπλα στα θύματα προσφέροντάς τους απλόχερα τη βοήθειά της.

Είναι αρκετές οι υποθέσεις που φτάνουν στις αίθουσες των δικαστηρίων, αλλά σαφώς περισσότερες όσες δεν φτάνουν, ενώ αναρίθμητες είναι όσες δεν καταγγέλλονται. Η υποκρυπτόμενη εγκληματικότητα στους παιδόφιλους είναι πολύ υψηλότερη απ’ ό,τι θεωρούμε γι’ αυτό όλοι μας οφείλουμε να αποκαταστήσουμε τα ήθη και τις χαμένες αξίες και να προστατεύσουμε αυτές τις αθώες ψυχές που στιγματίζονται από τα παιδικά τους χρόνια, να προστατέψουμε την αγνότητα της παιδικής τους ηλικίας.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα νέα της κατηγορίας