ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

RHETOR Law Firm

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η RHETOR Law Firm έχει θέσει τα κοινωνικά ζητήματα σε προτεραιότητα. Προσπαθεί να συμβάλει δημιουργικά στην ανάπτυξη μιας αλληλένδετης σχέσης μεταξύ της ίδιας και της κοινωνίας που δραστηριοποιείται. Από τις βασικές προτεραιότητες της αποτελεί μια υπεύθυνη αυτοδέσμευση για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος εμπιστοσύνης με όραμα μακροπρόθεσμης βιώσιμης ανάπτυξης. Με γνώμονα αυτό επιλέγει να προσφέρει, αθόρυβα, σε ιδρύματα και φορείς της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας με ενεργό κοινωνικό ρόλο και δραστηριότητα.


2016

 • Στήριξε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θεσσαλονίκης ενισχύοντας το τραπέζι όσων έχουν πληγεί οικονομικά και αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα διαβίωσής τους.

2017

 • Υποστήριξε το έργο του Συλλόγου Συνδρόμου Down, που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κοινωνικό περιβάλλον ίσων ευκαιριών διαβίωσης και συμμετοχής σε όλους τους πολίτες.

2018

 • Κινητοποιήθηκε άμεσα αποστέλλοντας στο ΚΕΕΛΠΝΟ ιατροφαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα στο Μάτι Αττικής που ήταν απαραίτητα για να καλύψουν τις ανάγκες των πυρόπληκτων.
 • Ακόμη ένα «στήριγμα» της κοινωνίας μας στον τομέα της υγείας, τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Αντηρίδα», σκοπός του οποίου είναι η στήριξη των λειτουργιών και αναγκών του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, των ασθενών καθώς και των εργαζομένων του.

2019

 • Η Δικηγορική εταιρία RHETOR και οι ιδρυτές της επέλεξαν να στηρίξουν το «Άσυλο του Παιδιού» αντιλαμβανόμενοι τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες θεωρώντας καθήκον τους να βελτιώνουν την κοινωνία στην οποία ζουν και εργάζονται όχι μονάχα μέσω των νομικών υπηρεσιών. Η Παιδική Εστία του Ιδρύματος σήμερα, δέχεται και διαπαιδαγωγεί περισσότερα από 600 παιδιά,  ενώ το παιδαγωγικό πρόγραμμά της αναπτύσσεται γύρω από τον βασικό κορμό της εκπαίδευσης του Υπουργείου, εμπλουτίζοντας ωστόσο παραγωγικά και δημιουργικά τις ελεύθερες ώρες των μαθητών με επιπρόσθετες ασχολίες.

2020 

 • Σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα και με δεδομένη την ανάγκη για πρόσθετο νοσοκομειακό εξοπλισμό για την καταπολέμηση της διάδοσης του COVID-19, η Rhetor Law Firm συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης, προσφέροντας δύο υπερσύγχρονες κλίνες ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

2021

 • Η Δικηγορική εταιρεία Rhetor και οι ιδρυτές της Δημήτρης Ζάχος και Ανδρέας Παπαμιμίκος, εν όψει των ημερών του Πάσχα εκφράζουν ένα εγκάρδιο ευχαριστώ στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Άγιος Παύλος” για το ανεκτίμητο έργο που επιδεικνύει καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Μετά την παραχώρηση 2 υπερσύγχρονων κλινών ΜΕΘ τον Δεκέμβριο του 2020, η Rhetor Law Firm συνεχίζει το κοινωνικό της έργο, προσφέροντας πασχαλινά καλάθια σε όλο το προσωπικό του Αγίου Παύλου ως ένδειξη ευγνωμοσύνης. Η παράδοση των ευχαριστήριων καλαθιών πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου στον χώρο του νοσοκομείου, παρουσία των στελεχών της εταιρείας και της διοίκησης του Αγίου Παύλου.

2022

 • Η Rhetor Law Firm, συνεχίζοντας το κοινωνικό της έργο, εγκαινιάζει τη θεσμική δράση “Συνηγορούμε για το Καλό”, όπου συλλέγει και προσφέρει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενισχύοντας το τραπέζι όσων έχουν πληγεί οικονομικά και αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα διαβίωσής τους. Η εκκίνηση της νέας δράσης της RHETOR Law Firm, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Απριλίου στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος, παρουσία των συνεργατών και ιδρυτών της εταιρείας.
 • Η Δικηγορική Εταιρεία Rhetor εγκαινιάζει το πρόγραμμα υποτροφιών “Rhetor’s Scholarship”, παρέχοντας 3 υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
  Μέσα από το νέο πρόγραμμα υποτροφιών ‘’Rhetor’s Scholarship’’, που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, η Rhetor προάγει την παιδεία και επιβραβεύει την αριστεία, τα ακαδημαϊκά επιτεύγματα, την αφοσίωση και την προσήλωση των φοιτητών στην επιστήμη τους, καλύπτοντας το κόστος του μεταπτυχιακού προγράμματος με τη μορφή μερικής ή ολικής κάλυψης των διδάκτρων.