ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Η «Rhetor» προσέφερε τρόφιμα στο «Άσυλο του Παιδιού»

13 Ιανουαρίου 2020

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, η Δικηγορική εταιρία Rhetor επισκέφθηκε το φιλανθρωπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα «Άσυλο του Παιδιού» και προσέφερε τρόφιμα για να στηρίξει το έργο και την πολύτιμη δράση του στην μέριμνα του παιδιού και της οικογένειας του. Οι ιδρυτές και συνιδιοκτήτες της Rhetor, Ανδρέας Παπαμιμίκος και Δημήτρης Ζάχος, με τις συζύγους τους, Σόνια Σαββίδη και Καλλιόπη Λίμπου, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις ενός από τα παλαιότερα ιδρύματα της Θεσσαλονίκης -φέτος συμπλήρωσε τα 100 χρόνια από την ίδρυση του-, συνομίλησαν με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενημερώθηκαν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και πέρασαν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά που φροντίζει το Άσυλο.

Το «Άσυλο του Παιδιού» παρέχει στην οικογένεια και το παιδί ένα πρότυπο χώρο φροντίδας και εκπαίδευσης διαθέτοντας δύο κτιριακές εγκαταστάσεις στην Πλατεία Σιντριβανίου και στο 9ο χλμ. Θες/νίκης – Θέρμης, πρώην Σχολής Κουακέρων. Η Παιδική Εστία του Ιδρύματος σήμερα, δέχεται και διαπαιδαγωγεί περισσότερα από 600 παιδιά ενώ το παιδαγωγικό πρόγραμμά αναπτύσσεται γύρω από τον βασικό κορμό της εκπαίδευσης του Υπουργείου, εμπλουτίζοντας ωστόσο παραγωγικά και δημιουργικά τις ελεύθερες ώρες των μαθητών με επιπρόσθετες ασχολίες. Το παιδαγωγικό πρόγραμμα του Ασύλου έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών και θεωρείται έως και τις μέρες μας, παράδειγμα προς μίμηση στους κόλπους του Υπουργείου Παιδείας ενώ η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ονομάστηκε «Σταύρος Νιάρχος» μιας και αποπερατώθηκε με δωρεά του ομώνυμου Ιδρύματος.

rhetor-asilo-tou-paidiou-1.jpg
Οι ιδρυτές της Rhetor με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ασύλου του Παιδιού. Φωτεινή Παπαδάμου – Μαίρη Πούλιου – Β΄ Αντιπρόεδρος, Αλεξανδρίδου Ελίζα – Ομότιμη Καθηγήτρια Νομικής, Ρίτα Ποτιούδη – Μέλος, Μαρία Μίκα Πατρικαλάκη – Διοικητική Διευθύντρια .

Η Δικηγορική εταιρία Rhetor και οι ιδρυτές της επέλεξαν να στηρίξουν το «Άσυλο του Παιδιού» αντιλαμβανόμενοι τις κοινωνικές κι οικονομικές συνθήκες θεωρώντας καθήκον τους να βελτιώνουν την κοινωνία στην οποία ζουν και εργάζονται όχι μονάχα μέσω των νομικών υπηρεσιών που προσφέρουν αλλά και της ευθύνης απέναντι στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Το σημαντικότερο είναι πως αυτή δεν αποτελεί την πρώτη, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές ενέργειες στήριξης ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων στη διάρκεια λειτουργίας της Rhetor Law firm χωρίς να δημοσιοποιηθούν.

Η δράση στήριξης ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων συνεχίζεται καθώς ήδη έχουν προγραμματιστεί , στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ανάλογες ενέργειες προσφοράς καθόλη την διάρκεια του 2020. Σε όλες αυτές τις δράσεις ενεργή συμμετοχή έχει το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας με όλες του τις δυνάμεις εθελοντικά και πρόθυμα.Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα νέα της κατηγορίας